En speciell dag! (Inte Sso relaterat)

Åtminstone för oss Finländare! Alla här är lediga från skolan/jobbet idag eftersom det var den 6 december för 99 år sedan som Finland blev självständigt från Ryssland. För oss är detta en väldigt stor dag som kommer firas till fullo. Tar härmed ledigt från bloggen resten av dagen, dels för att fira vår självständighet, samt för att hedra de som en gång i tiden under vinterkriget kämpade för vårt lands frihet.
 
Ha en fortsatt bra dag nu hörni så hörs vi imorgon igen! :D 
 

Jorvik City teaser (!!)


Storstädning på gång!

Yep! Som rubriken lyder håller jag som bäst på med att städa min garderob. Borde egentligen gjort detta för länge sedan, men jag är smått lat när det kommer till saker som garderobs städning... Levling, och blåa uppdrag. Anser att jag har "viktigare saker att göra" än att städa min garderob.*host*, mjae, egentligen inte. Det är bara en dålig ursäkt. Så idag har jag tagit mig i kragen och äntligen påbörjat rensningen och om-organiseringen i garderoben.Det kommer bli skönt ändå när allt är klart sedan, så slipper man söka åratal efter ett visst plagg. 
 
Dagar som dessa längtar man lite extra efter en ny garderobs funktion. Som den i butiken vid gallerian, fast att den skulle fungera som ens egen garderob istället. typ så. Det hade varit toppen!
 
 

Inspelning till Youtube serie!

Har helt glömt bort att skriva om inspelningen jag medverkade i under eftermiddagen i fredags! Det var nämligen så att Lovisa Shortforest - en gammal vän till mig, behövde statister till hennes julserie (?) som hon har på sin Youtubekanal! Jag fick äran att agera en av de fyra föräldrarna som deltog i julavslutningen vid slottet. Ska inte spoila något mer nu så lämnar det där! :P
 
Om jag minns rätt så kommer det vi spelade in komma upp den 24 december, dvs. Julafton! Hojtar till när det är uppe!
 
 
 
 
 
 

En favorit outfit!

Har under den senaste tiden gått och fäst mig vid denna outfit av någon anledning. Gillar att den på något sätt är både enkel och stilren på samma gång, liksom både mysig men bekväm och snygg. Jag tycker även att den passar bra nu när vi börjar närma oss kallare tider, tror nämligen att vi nästa vecka möjligtvis kommer få snö till Jorvik! Är jättetaggad på det! :D
 
Har listat vart man kan köpa kläderna och utrustningen längst ner för er som är intresserade av det!
 
 
 
 
 
 
 
Hjälm: Västkobbens fiskeby - 'Ekobutiken' 
Tröja: Jorvik City Galleria - 'Klädaffär'
Handskar: Lifetime gåva - 'Värdekod'
Byxor: Silverglade byn - 'Slottet'
Stövlar: Jorvik City Galleria - 'Klädaffär'
 
Träns: Västkobbens fiskeby - 'Sjöstjärnan'
Dekoration: - Uppdrag
Sadel: Firegrove - 'Firgroves hästaffär'
Schabrak: Jorvik City Galleria - 'Hästutrustningsaffär'
 
 

Nattlig uteritt och en tillbakablick till 2013

Kände spontant för en ridtur nu på kvällen så bestämde mig för att logga in en stund. Påbörjade min ridtur runt Jorvikstallet men kände mig inte riktigt färdig där, så styrde istället mina steg mot Silverglade!
 
Kom då att tänka på något som var väldigt populärt bland oss Sso bloggare och spelare runt åren 2012-2013. Någon av er som kommer ihåg kullåkning? Det var verkligen något som många höll på med, och roligt var det också! Kommer ihåg att det till och med anordnades ett mästerskap i kullåkning, det var tider det haha!
 
Till er som inte har en aning om vad jag pratar om just nu så var kullåkning något vi spelare gjorde för att det var roligt som attans, speciellt när man gjorde det med sina vänner och tävlade i vem som kunde åka längst. Och kanske som tidsfördriv också. :P
 
Kullåkning gick ut på att man med sina vänner eller ensam letade upp ett berg att bestiga och som det var möjligt att sedan åka ner för. När man ska kullåka bestiger man berget/kullen och sedan i kort galopp tar sats. När man kommer till kanten trycker man på 'x' så att hästen tvärstannar. Eftersom man då är vid kanten av kullen så kommer hästen om man har tur glida ner för berget även fast den står stilla, och det brukar gå fort som attans ibland. Om man gjorde detta med sina vänner så var det den som gled längst som vann den omgången. Jätteroligt :D 
 
Men nu är jag väldigt nyfiken om någon av er som spelat Sso under en längre tid kommer ihåg detta? Var det något ni brukade göra?
 
 
 
 
 
Lyckades hitta en video från det kullåknings VM som hölls 2013! Spola fram till 3:15 för att se hur kullåkning ser ut. Om ni aldrig kullåkt tidigare, testa med dina vänner! Rekommenderar det verkligen. :)

Välkomnar Spotlightorb aka. Orbit till familjen!

Jag har sedan onsdagen Mustangerna anlände till Jorvik stått och kollat på dem och försökt bestämma mig. Planen var först att vänta tills de kommer fler färger, men efter mycket om och men så köpte jag Orbit igår trots allt. Gillar verkligen mustangerna, de är dösnygga! *-*
 
Har du köpt någon mustang? Och isåfall, vilken? 
 
 
 

Rundtur i det nya stallet!

Sedan i onsdags när de releasade Mystable har jag spenderat mer tid i mitt nya hemstall än vad jag gjort utanför i spelet. Det är så otroligt hemtrevligt och välgjort, och som sagt, en mycket nödvändig uppdatering. Saknar inte alls vår gamla lada.
 
Just nu har jag utökat stallet till 14 stycken boxar, men planerar att utöka det mer inom kort. Våra hästar som tidigare var strandsatta på hästön har nu äntligen fått komma hem till en egen hage också, och även det känns ju jätteroligt i sig eftersom det i mitt fall har funnits hästar som i över ett års tid stått på hästön på grund av att jag inte haft plats att ta hem någon utav dem. Men nu kan man ju enkelt byta och switcha hästar från stallet till hagen, och från hagen till stallet. Love it! 
 
Trots att hela Mystable uppdateringen hittills varit toppen och en av de mest nödvändiga för stunden, så tror jag ändå att det finns saker man möjligtvis skulle kunna utveckla. Kan skriva upp mig på listan bland er som också tycker att det är krångligt när hästen man rider på måste ha just "den" boxen. Jag är en sådan som ger en viss plats åt mina hästar, en egen boxplats alltså, men nu ändrar ju det hela tiden när namnskyltarna byter vart efter man byter häst.
 
Men som sagt, detta var en otroligt stor uppdatering i sig, och jag tror att vi bara behöver ha tålamod. Jag är säker på att hela Mystable funktionen inte är helt fulländad, och att vi i framtiden kommer se förbättringar (och kanske någon slags funktion för sadelkammaren och foderrummet?) Vem vet?
 
Nu har jag iallafall fotat bilder och tänkte ta med er på en snabb rundtur i mitt nya hemstall! 
En liten överblick av hela stallet!
Fleygúr och Capella i de två första boxarna.
 Och sedan har vi de två veteranerna aka de som funnits längst i min ägo. Starthästen Alle och Oldenburgaren Wella!
 Till vänster har vi den nästan helt oridna Misty, och sedan Arch till höger.
 Och i de två sista boxarna vid denna del av stallet står min fjording Milo, och i den tomma boxen står en nykomling till familjen som jag inte tänker visa riktigt än. Därför är boxen tom ;)
 I boxarna utanför vårt lilla...kontor? Står Celestial till vänster, och Mischief till höger.
 Tinkern Lightking aka Lillen!
Oldfighter aka Oppey
 Och här har vi Solidfall aka Fleets (även fast jag alltid kallar honom Sid av någon anledning?)
Och i sista boxen står en häst som ni som läst bloggen en längre tid har träffat redan. Hedley!
Och för att inte göra detta inlägg för långt pressar jag ihop de resterande fyra bilderna till en. Alla har ju vid det här laget troligtvis sett hur det ser ut i de övriga rummen i vårt nya hemstall! :)
 
Så det var det!
Tack vare de nya hemstallen kommer jag enklare kunna fota alla hästar jag äger för att sätta in dem i inlägget "Välkommen in till stallet" som ni kan hitta i sidomenyn. Hojtar till när de bilderna är uppe!

Nu sparkar jag igång bloggen igen!

Hej på er!
 
Det var flera månader sedan jag senast publicerade något inlägg här på bloggen och är nu än en gång tillbaka med ett nytt försök att hålla bloggen aktiv. Vill först och främst be om ursäkt till er trogna läsare som fortfarande klickar in här på bloggen, ni är toppen fina som orkar klicka er in här varje dag fast bloggen stått tom! Det ska ni ha cred för.
 
Jorviklife har alltid varit ett projekt som aldrig blivit avslutat och som aldrig nått sin fulla potential innan jag och min lata hjärna tänkt "meh" och sedan slutat och lagt ner bloggandet. Så har det varit ända sedan 2012 då bloggen startades för första gången. Och helt ärligt har jag tappat räkningen på hur många gånger jag pausat/slutat blogga för att några månader senare komma tillbaka, blogga i några månader, och pausa igen. Så är detta egentligen en bra idé? Att börja blogga igen? Helt ärligt vet jag inte riktigt. 
 
Men saken är den att detta är något jag vill göra, och pauserna är tyvärr ett resultat av att jag tar på mig way to much stress och press av det hela. Trots att detta är något som egentligen borde vara roligt och något man inte borde känna press inför. 
 
Så nu har jag bestämt mig en gång för alla, att denna blogg kommer uppdateras när jag känner för det, när jag har tid och när jag har bra idéer på lager. Det betyder att den under vissa perioder kommer vara aktivare än andra, eftersom jag är en sådan person som ibland spelar Sso aktivt i flera veckor för att sedan kanske inte logga in på ett antal veckor igen. Jag har valt att börja nu eftersom vi närmar oss juletiden, vilket betyder att jag i åtminstone en månad framöver kommer ha all tid i världen att blogga och göra massor med andra roliga saker! :) 
 
Jag hoppas att ni alla har haft det bra under tiden jag varit frånvarande och att ni har spenderat mycket tid i de nya fina hemstallen vi fått! Snart kommer jag publicera ett inlägg där ni får följa med på en rundvandring i mitt hemstall, så håll ögonen öppna!
 
Nu slår Jorviklife upp portarna än en gång! Hoppas ni fortfarande inte är allt för trötta på mitt ständiga uppstartande och pausande av bloggen. Om ni har någon idé på vad jag kan göra för att gottgöra er alla, skriv det isåfall i kommentarerna så att jag åtminstone kan kompensera er med något, för jag är verkligen ledsen över hur jag bara struntat i er och bloggen. Kanske en bloggdesign? En personlig header? Hjälp mig! Hojta gärna till om ni kommer på något. :)
 
 
 
En av de nyare tillskotten i familjen Eastfield. Crownprincess aka Capella!