Angående den nya tävlingsfunktionen.

Starstable publicerade för några dagar sedan en intervju med spelets Game Director Marcus Thorell där det avslöjades en hel del nyheter och hemlisar angående framtida uppdateringar. Vi spelare fick till exempel reda på att större stall och nya områden kommer öppna i framtiden samt att de lite äldre områdena kommer piffas upp med ny grafik. Såhär långt är jag väldigt positiv till det som komma skall, men det fanns en sak i intervjun jag reagerade på.
 
Detta stycket: 
 
Helt ärligt vet jag inte om jag tycker om denna såkallade "nya tävlings funktion" eller inte. Det faktum att man kommer kunna köpa "speciella" förmågor som man kan använda sig av under tävlingar känns en aningen orättvist. Visst vore det trevligt med något nytt men jag skulle fortfarande vilja ha någon slags jämställdhet i tävlingarna och championaten så att alla har en chans. 
 
Jag vet inte men om det är fallet så känns det som att det blir som ett "Pay to win" spel typ, alltså ett spel där man "måste" betala Sc för förmågor som ger en större chans att vinna. För jag tänker mig att ju fler förmågor man köper, desto större chans har man att vinna i både tävlingar och championat och det känns inte rätt. Jag är helt för det faktum att vi kommer lära oss nya förmågor, det kommer verkligen vara superhäftigt men jag skulle väldigt gärna vilja hålla både championaten och tävlingarna så jämna som möjligt. Hur jämna de är idag kan man ju dock också ha en åsikt om hahah. (Dock tycker jag att gruppsystemet som delar in spelare i olika levlar endå är ett bra sätt att hantera hela championatfunktionen på)
 
Ta inte detta på fel sätt nu, jag betalar gladeligen Sc för nya förmågor, det gör jag, men det känns som att det bara kommer bli svårare och svårare för nyare spelare att ha en chans i tävlingarna och championaten.
 
Detta inlägg blir verkligen luddigt eftersom jag inte vill att någon ska ta illa upp angående detta ämne och jag vet inte heller riktigt hur jag ska uttrycka mig, för hela funktionen är ju bara något vi fortfarande fått läsa om. Men om jag ska korta ner detta och förklara min tanke så simpelt som möjligt så tänker jag mig följande;
 
Kommer dessa förmågor ge orättvisa resultat bland spelarna eller kommer detta jämnas ut på något sätt så att alla spelare fortfarande har en chans? Då menar jag inte att dessa förmågor inte alls skulle hjälpa de mer erfarna spelarna, tvärtom, jag tycker att de som betalat för speciella förmågor bör delas upp i olika championatgrupper så att de som har de speciella förmågorna får tävla mot andra som har köpt de speciella förmågorna och de som inte har några speciella förmågor får tävla mot de som inte heller har några speciella förmågor. Det vore väl endå rättvist för alla spelare?
 
Hur man ska fixa detta i de vanliga tävlingarna runt om Jorvik vet jag inte men jag är säker på att Sso-teamet redan har en lösning på alla problem angående detta för jag känner på mig att när denna funktion väl kommer ut så kommer det finnas spelare som tycker att detta är orättvist osv. så därför valde jag att ta upp detta eftersom jag tycker att det bör vara rättvist för alla redan från början så att alla spelare kan vara nöjda och glada. :)
 
Delen med "Magiska förmågor" är jag inte heller så värst taggad över, eller ja, det beror ju helt på vad det är men om magiska förmågor innefattar att man magiskt trollar fram vingar och flyger iväg på sin häst så tar jag nog allt ett steg tillbaka och gömmer mig hahah. Enhörningar är inget jag skulle önska mig direkt.
 
Hela idén med att lära oss nya förmågor för att man blivit en "väldigt bra ryttare" gillar jag dock, alltid kul med nya färdigheter! Men nu undrar jag hur ni tänker över detta. Kommer dessa förmågor vara orättvisa eller kommer de bidra till en bättre tävlingskänsla? Kommer detta sluta med att folk börjar klara av t.ex. Steves lopp på 30 sekunder eller kommer detta bara ge en liten fördel? Hur är det med de magiska krafterna? Vad räknas som magiska krafter? Något att klura på! :D
 
 
 
 Halv-negativt inlägg kan man tycka men jag är trots det endå rätt positiv till denna funktion sålänge den gynnar alla spelare på något sätt! :)
Jag vet också att många kan tycka att hela "jämställdhets-snacket" böjar vara en aningen uttjatat men jag tycker att eftersom detta spel endå är till för bland annat barn så bör det vara en aningen rättvist för alla, det är ju ett spel trots allt! 


Jag tycker personligen inte om detta. Jag känner att detta spel snart blir P2W vilket är väldigt synd! Jag är dock lifetime och så, men vissa har inte råd med starrider. Kommer dom inte ens få en möjlighet att tävla i Moorlands lilla championat längre då? Jag skulle inte uppskatta om det kom magiska funktioner, då spelet är tillräckligt orealistiskt (vill inte att det blir som Alicia online etc). Men som du säger, hade det varit rättvis om det delades upp, dom med speciella funktioner i ett och dom andra som inte har några får tävla mot "jämn lika". Men om jag ska vara helt ärlig, så skulle jag inte vilja börja på StarStable nu om jag vore ny. Varför? Jag skulle nog känna mig så fruktansvärt avundsjuk på alla andra spelare, och om jag inte hade starrider hade det varit ännu värre. Sen tycker jag att jämlikhet inte finns längre, det är väldigt stora skillnader på alla spelare, speciellt för dom nya! Jag räknar magiska krafter som vingar, super speed och sådant (ja, precis som alicia). Hur kommer detta se ut i framtiden? Tror du Bella att företaget kan tappa spelare på grund av detta påkommande "P2W"?

Svar: Hmm, ja du, det är en väldigt bra fråga men jag tänker såhär: Vi vet ju inte mycket om denna kommande funktion utan detta är ju trots allt spekulationer. Men, om det visar sig att detta gör spelet mycket mer orättvist så varför inte?
Dock tror jag verkligen att Sso kommer lyckas lösa detta på ett smidigt och bra sätt, det har vi ju trots allt varit med om förut!
Bella Eastfield

2016-03-08 // 18:29:00

Är så svårt att veta vad man tycker ännu då man vet så lite om funktionerna i nuläget. Men jag tror och hoppas på att de kommer att lösa detta på ett bra sätt så att det blir rättvist ^^ Får se helt enkelt. ;P

2016-03-10 // 14:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: